Om oss

Om oss

Alarängens Kennel

Vi hade vår första kull våren 2012. Det var vår borderterrier Elsa som fick två hanvalpar. Efter det har vi haft fyra kullar.

Målet med vår avel är precis som hos de allra flesta andra seriösa kennlar - sundhet, mycket arbetsglädje, bra viltfinnarförmåga, mentalt stabila hundar, bra exteriör, trevliga familjehundar, ja listan kan göras lång.

Eftersom vi bara avlar på hundar som vi är nöjda med så väljer vi en hanhund som liknar tiken så mycket som möjligt, kanske med några få skillnader som möjligtvis kan göra att kullen blir ytterligare lite bättre.

Uffe jobbar sedan 1989 inom Sandvikkoncernen.

Född och uppvuxen i Sandviken. Det stora intresset sedan 25 år tillbaka är jakt och han brukar få ihop 100-talet jakttillfällen per år, är således en jaktlig allätare men föredrar jakt med egna hundar. Uppvuxen med många olika typer av hundar, cavalier, drever, gråhund och stövare. Själv har han haft drever/stövare, labrador, schäfer, weimaraner och vorsteh.


Ingela jobbar på Lagerhaus i Uppsala. När hon inte jobbar tränar och tävlar/startar hon familjens hundar. Hon är också uppvuxen med hundar med då av rasen schäfer. Själv har hon haft en schäfer innan sina stående fågelhundar.

Har jägarexamen sedan 2007.

Ingelas stora passion är all typ av fågeljakt.


 

Ingela är utbildad hundsinstruktör genom Mattias Westerlund, Hundskolan Vision samt har gått Jägareförbundets hundinstruktörsutbildning Steg 1 och Steg 2.


Strävhårsbiten får jag, Uffe, representera i verksamheten då de är mina skyddslingar. Min tanke är att ta fram sådana hundar som jag vill ha och jaga med själv, en hund som är så pass mångsidig att jag klarar mig med en hundras till de jakter jag företar mig. Den är inte bäst på allt men duglig till det mesta, jag lirar inte med vorstehklubben med tanken att den endast skall vara en ren fågelhund även om de börjar svänga i den frågan.

Även om man jagar mkt så är hunden ändå mest hemma och dräller så jag vill ha hund med bra skalle och lugnt temprament som funkar med familj och barn, en strävhårigvorsteh skall vara sådan.

En egenskap som uppskattas vid klövviltsjakter är skall och just nu har jag två strävhår som skäller i löpan, tiken Åska och ungtuppen Dremel


När det gäller korthåren så premieras fågeljakt i alla dess former. Då jag, Ingela, brinner mest för småviltsjakt och då i första hand jakt på fågel så läggs den största tiden på skogsfågeljakt, duvjakt och andjakt men även jakt på fält och på fjäll roar oss när tillfälle ges. De ska ha fart och vidd anpassat efter den jakt vi utför. Lydnaden skall vara perfekt. Här kan man säga att jag och Uffe inte riktigt har samma krav.... :)

Jag gör dock inte avkall på egenskaper som krävs vid skarpa eftersök. 

De ska ha stor apporteringsglädje,  stor vattenpassion och mycket "will to please". 

När mina hundar är fullmeriterade, alltså jaktchampions, så får de delta i nästan all typ av jakt. Jag tycker att det är kul att i augusti gå ut och släppa hund för att söka efter  grävling eller på kvällen sitta och titta efter räv med en tyst hund vid sidan. 

Övrig information

Vi hade vår första kull våren 2012. Det var vår borderterrier Elsa som fick två hanvalpar. Efter det har vi haft tre kullar.

Målet med vår avel är precis som hos de allra flesta andra seriösa kennlar - sundhet, mycket arbetsglädje, bra viltfinnarförmåga, mentalt stabila hundar, bra exteriör, trevliga familjehundar, ja listan kan göras lång.

Eftersom vi bara avlar på hundar som vi är nöjda med så väljer vi en hanhund som liknar tiken så mycket som möjligt, kanske med några få skillnader som möjligtvis kan göra att kullen blir ytterligare lite bättre.


I vår flock just nu

Alarängens Cleo - Korthårig Vorsteh
Sub Terram Bjuder Till - Strävhårig vorsteh
Alarängens Emma - Korthårig vorsteh


När du köper valp hos oss är valpen:

- Registrerad med stamtavla i Svenska Kennelklubben

- ID-märkt med chip

- Vaccinerad och veterinärbesiktigad

- Regelbundet avmaskad

- Valpkullsförsäkrad mot dolda fel

- Nyklippta klor.

- Inblåst på inkallningssignal (visselpipa)

- Socialt tränad (hanterad av människor och van med andra hundar i hemmiljö).


Du får också:

- SKK:s köpeavtal

- SKK:s video och informationshäfte "Välkommen valp".

- En matlista som talar om när och vad valpen ska äta, samt flera andra goda råd.

- Valplåda med mat och annat smått och gott från Eukanuba.

- Ett häfte med träningstips. Allt för att grunda valpen så bra som möjligt inför kommande jakter när den är vuxen

- Telefonsupport när det behövs

 

För att unvika smittor och stress så tar vi inte emot besök i valplådan förrän valparna fyllt 4 veckor. Ingen valp får åka härifrån före 8 veckors ålder.

Valparna växer upp i vår hemmiljö där de är med i alla dagliga händelser.Vi nås säkrast på mailen

alarangens@outlook.com

ulf.bonas@hotmail.com


Telefon

Ingela 0739-08 08 40

Uffe 070-485 36 10


Adress

Elsarby 112

748 96 Tobo